Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντρο"γυαλι"στερά σε αποσύνθεση!!!

Το πείραμα της "κεντροαριστεράς" με βασικό πρωτογενή πόλο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και δευτερογενή τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, είναι μια θνησιγενής διαδικασία που την καθοδηγούν εκείνες οι μερίδες της ελληνικής αστικής τάξης που είτε έχουν τελειώσει, είτε ετοιμάζονται να καθίσουν στον πάγκο, είτε τελειώνουν. Είναι η απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης(μερίδων και τμημάτων της) που στη νέα φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δεν έχουν όχι μόνο δουλειά, αλλά ούτε χώρο να αναπνεύσουν!!! Θυμίζουν τον πνιγμένο που προσπαθεί να πιαστεί απ΄τα μαλλιά ωστόσο ο πνιγμένος έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Και γιατί λέμε ότι δεν είναι της αστικής τάξης συνολικά;;; Γιατί υπάρχουν μερίδες της και "νέα" τζάκια που έχουν προετοιμαστεί γι΄αυτή τη φάση καπιταλιστικής ανάπτυξης που επέρχεται. Ο θάνατος του "εμποράκου" θα συνδυαστεί με την καταστροφή και μέσων εργασίας προμηθευτών του, που άλλα θα κλείσουν και άλλα θα περάσουν σε νέα χέρια, όπως και σε αντικείμενα εργασίας που κυρίως θα τα εκμεταλλευτούν τα ίδια τα μονοπώλια με απευθείας ανάθεση σε ακριβοπληρωμένα και ακριβό-σπουδαγμένα στελέχη τους στα δικά τους think tanks. Το μέρισμα στην κερδοφορία δε θα υπάρχει στο μέλλον με τα παλιά τζάκια που απαιτούν μέρος της υπεραξίας, δηλαδή με εκείνες τις μερίδες εκείνης της πλευράς αστικής τάξης που παραπαίει και αδυνατεί να γίνει το φραντσαϊζ στα μονοπώλια που στρέφονται αλλού. Που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα φάση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Τα πάσης φύσης, κατεύθυνσης και έδρας μονοπώλια έχουν βρει πια τους ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους που ως νέα τζάκια θα φροντίσει να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις στρατιές του ιδιωτικού του στρατού που φτιάχνει και καθοδηγεί.... Τα κεντρογεννή, φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά τμήματα των Σιμήτη, Βενιζέλου, Θεοδωράκη, Καμίνη κοκ, δεν έχουν καμία τύχη στο πολιτικό σκηνικό, αν ξεπεράσουν το 5% θα είναι επιτυχία.... Ας αναμένουμε να δούμε και ποιες μερίδες της αστικής τάξης θα επιβιώσουν, ποιες θα πάνε με το ζόρι, με το στανιό, η στωικά στην άκρη γιατί τα μονοπώλια σε αυτή τη φάση δεν αστειεύονται και θέλουν πολύ μεγαλύτερη κερδοφορία χωρίς ενδιάμεσους απαιτητές του αντίστοιχου μεριδίου της υπεραξίας!!! Δεν είμαστε στη φάση που έπαιζαν το ρόλο του μικροιμπεριαλιστή στη Βαλκανική και αλλού γιατί τα ίδια τα μονοπώλια που αυτές οι μερίδες της ελληνικής αστικής τάξης είχαν, χάθηκαν με την κρίση του 2008 και με τη δεύτερη φάση της το 2012 ουσιαστικά συμπιέστηκαν αν και υπομερίδες αυτής δεν εξαφανίστηκαν ολοσχερώς.
Μάλλον πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι οι Συριζαίοι είναι μανούλες στη διαχείριση του συστήματος και στην κατασυκοφάντηση των αντιπάλων τους!!! Εδώ έκαναν διάρρηξη το 2012 σε ψηφοφόρους του πιο ισχυρά δομημένου κόμματος στην Ελλάδα απομειώνοντας τα ποσοστά του στα μισά, ενώ βγήκαν το Γενάρη του 2015 με τόσες κυβιστήσεις που από εκεί και δώθε οι υπόλοιπες μοιάζουν με παιδική χαρά, η με ανύπαρκτες και μη μας πείτε για το δημοψήφισμα που ήταν ανάμεσα σε 2 ΝΑΙ έχοντας στόχο τη βάση του 45% την οποία την έχουν αλλώσει. Σιγά λοιπόν που θα αφήσουν χώρο στη ΝΔ να αναπνεύσει, εδώ χάθηκε το τόπι με σοβαρούς πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους θα κολλήσουν και δε θα το κάνουν σε ένα ανύπαρκτο που ηγείται της διαιρεμένης ιδεολογικοπολιτικά ΝΔ σε 4 κομμάτια και στην ΔΗΣΥ που δια των Ακη και Λαλιώτη φωνάζει μόνο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Οι του ΣΥΡ, μόνο αν θέλουν θα παρατήσουν την κουτάλα για να πίνουν και τότε τα ζουμιά θα το κάνουν. Εξάλλου σε όλο τον κόσμο ο οπορτουνισμός όχι μόνο έχει σηκώσει κεφάλι, έχει απορροφήσει σύμπασα τη σοσιαλδημοκρατία και έχει κάνει πάγκο τον αριστερό οπορτουνισμό. Μοιράζει χρήμα απ΄τους φτωχούς στους φτωχότερους, ετοιμάζει την ανταλλακτική "κοινωνική οικονομία", και έχει έτοιμο σχέδιο για την αυτοδιαχείριση... Η ΒΙΟΜΕ το παράδειγμα του, είναι μόνο η αρχή. Τώρα που μερίδες της αστικής τάξης εξαφανίζονται, όπου τα μονοπώλια δε θα ενδιαφερθούν(και δεν ενδιαφέρονται εντός της χώρας για τίποτα άλλο, εκτός από λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, αποθηκευτικούς χώρους, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και νερά), όλα τα άλλα ακόμα και μικρές βιοτεχνίες και βιομηχανίες θα τις πάρουν εργάτες και αυτό δεν είναι σοσιαλισμός, αλλά αυτοδιαχείριση, παράγει κέρδος τίποτα άλλο!!! Αυτό θα το ¨επιβάλει" ο ΣΥΡ, όπως επέβαλε το ΠΑΣΟΚ την δεκ του 1980 τους "συνεταιρισμούς" στην αγροτική παραγωγή...
Και οι εν λόγω βρίσκουν συμμαχίες παντού, είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, με τον οπορτουνισμό όμως πρωταγωνιστή που βρίσκει συμμαχίες παντού και κυρίως από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες.
Αν η ΟΔ Γερμανίας είναι η Οικονομική δύναμη της ΕΕ, η Γαλλία είναι η Στρατιωτική Ιδεολογική & Πολιτική, ενώ σύμφωνα με οικονομοτεχνικές μελέτες σε μια πενταετία θα είναι και η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της όποιας ΕΕ υπάρχει τότε!!! Αυτό το Ελλάς Γαλλία Συμμαχία άραγε πόσα χρόνια καλλιεργείται για να πάμε στην "ανάπτυξη" του ΚΜΚ στην πιο αντεργατική του μορφή χωρίς μνημόνια, αλλά με ικανά ποσοστά κερδοφορίας που τα μονοπώλια θα οδηγούν τους μισθωτούς(που δεν είναι όλοι εργάτες, δεν πουλούν την εργατική τους δύναμη όλοι και όσοι την πουλούν την πουλούν χωρίς να αποκτούν ταξική συνείδηση στη γραμμή της σύγκρουσης) σε μείωση του μ.ο ζωής!!!
Αυτό το ΠΦΑ δε σημαίνει πρώτη φορά "Αριστερά", αλλά πολλές φορές, ξανά και ξανά μανά, (μέχρι να πάμε σε οικουμενικά σχήματα), θα εδραιωθεί μέχρι το 2023-24, όπου οι μεταβατικές φάσεις στην οικονομία θα έχουν μπει σε ένα δρόμο, για δυο μόνο λόγους.
1) Για να καθυποτάξει και να αποτελειώσει το όποιο εργατικό-λαϊκό κίνημα με όρους Γαλλικού Μάη του 68.
2) Να αποτελειώσει παραπαίουσες μερίδες της αστικής τάξης και μεσαίων στρωμάτων που αδυνατούν να μπουν στη διαδικασία κατανόησης ότι στη χώρα τους θα είναι ακριβοί μισθωτοί και όχι διαμορφωτές της κοινωνικής συνείδησης, και ότι ούτε φυσικά θα ιδιοποιούνται ισομερώς όπως εδώ και χρόνια μέρος του υπερπροϊόντος είτε με τα μονοπώλια, είτε με το κράτος. Αυτό ήλθε να επιδείξει και να σφραγίσει προ καιρού ο Μακρόν ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ως πραγματικός επικυρίαρχος που δεν είναι ούτε Σαρκοζί, ούτε Ολάντ, ούτε στη φάση που βρίσκονταν με τους τελευταίους η Γαλλική Ιμπεριαλιστική Επικυριαρχία. Η Γαλλία δεν είναι ένας απλός παίκτης και μετά τους Πούτιν και Τραμπ ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο δροσερός πήρε κι άλλα εύσημα για να συνεχίσει επ' άπειρον το "θεάρεστο" έργο ξεζουμίσματος της εργατικής δύναμης και της αποθέωσης της κερδοφορίας δια του λοιπού "ξεπουλήματος" όλων των υποδομών της χώρας μετατρέποντας της την σε αποθηκευτικό. μεταφορικό, ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, μην αφήνοντας χώρο ούτε για αναπνοή στην Κεντροαριστερά της ΔΗΣΥ.

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών