Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμετακομιστική, εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα....


Η δομή της χώρας στη νέα φάση καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε με τους μπλε και πράσινους κόκκους,(που έλεγε και η διαφήμιση), είτε με τις ροζέ αποχρώσεις του ΣΥΡ και τις πινελιές των ΑΝΕΛ, η όποιων άλλων προθύμων, είχε, έχει και θα έχει μόνο ένα παρανομαστή, διαμετακομιστικός σχεδιασμός της οικονομίας και τίποτα άλλο. Γι αυτό προορίζεται και η αστική τάξη της χώρας ως πολλαπλώς εξαρτημένη και σε ενδιάμεση θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η ότι απομείνει τελικά σε αυτή!!! Όλες οι “καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις” στον τομέα των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας της ύδρευσης αποχετευτικών και άλλων συμβατικών και ηλεκτρονικών δικτύων, των κατασκευαστικών υποδομών, των αποθηκευτικών χώρων αλλά και της ανακύκλωσης τις ονομάζουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ούγια τους γράφουν εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης από ήλιο σε ήλιο με όρους πραγματικού μισθού τα 150 Ευρώ και ονομαστικού τα 570 η και 1070(δεν έχει σημασία ο αριθμός, ειδικά τώρα που παίζουμε με όρους τέτοιου είδους ανάπτυξης), είτε εντός Ευρώ, είτε εκτός, είτε εντός ΕΕ, είτε εκτός. Εδώ πέρα το ΚΚΕ έχει απόλυτα δικαιωθεί που μιλάει για τρεις συνθήκες. Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έξοδος απ΄την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, (η το όποιο ΝΑΤΟ προκύψει στην πορεία) και διαγραφή του χρέους... Αυτό που διαφοροποιεί μερίδες έκφρασης τις αστικής τάξης στο πολιτικό πολιτικό προσωπικό της, είναι το πόσο ικανό είναι αυτό στην διαπάλη ανάμεσα στους πρώην και ξεπεσμένους “νομικούς συμβούλους” του(που υπηρετεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τους αντικαθιστούν οι “θεσμοί” πια) και στους “τεχνοκράτες” στην αντίπερα όχθη, στο ποιος θα πάρει αναίμακτα τα περισσότερα μέτρα τώρα ειδικά που στην ΔΕΘ δώθηκε το σήμα. Το σήμα στην ούγια του λέει, τέλος δημοσιονομικών αναδιαρθρώσεων και με την ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων κάθε είδους υποδομής μέχρι το 2018 και διάνοιξη των εργασιακών αναδιαρθρώσεων με όρους γαλέρας... και εδώ υπάρχει και άλλη μια παράμετρος η Εικονική & Επαυξημένη πραγματικότητα, τα social media και ο άπλετος ναρκισσισμός της συνήθειας ως πρώτη φύση. Όλόκληρες οικογένειες δε μιλούν πια κάνουν surfing από το κινητό παντού και ζουν για το like. Για να δέσει η πάστα και η πουτίγκα μαζί πρέπει να συνηγορήσουν πολλοί παράγοντες μαζί και ταυτόχρονα χωρίς την παραμικρή αρρυθμία και απόκλιση απ' τους αρχικούς σχεδιασμούς τη στιγμή που το G20 έβγαλε ως συμπέρασμα πως η ύφεση θα διευρύνεται αδιατάρακτα, ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα, ενώ θα γίνονται προσπάθειες των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων με τους ίδιους παραπάνω ρυθμούς. Κάθε ιδιωτικοποίηση θα εξαγγέλλεται ως ανάπτυξη και στην πραγματικότητα θα είναι αλλά δε θα αφορά κανένα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κάθε καταστροφή “παραγωγικών δυνάμεων” (που δεν είναι και τόσο παραγωγικές όπως μεγάλη μερίδα μικροαστικών στρωμάτων ειδικά στην ένδυση και υπόδηση που αφορά πώληση πολυεθνικών φιρμών από αυτά), θα απαλύνει τις πολυεθνικές που σε όσους μείνουν και δε θα τους στοκάρουν τα προϊόντα θα γίνουν “ρεταλοπηγές”, θα αποτελεί επίσης μεγάλη επένδυση.
Κάθε λιμάνι(και καημός...), αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, θα περάσει υποχρεωτικά στα χέρια επενδυτών που πίσω απ τη μάσκα θα είναι οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια του βιομηχανικού και του χρηματιστικού κεφαλαίου που εδώ και δεκαετίες βρίσκονται σε σύμφυση, με κυρίαρχα κατά βάση αυτά που κινούν την παραγωγή, δηλαδή, οι πρώτες ύλες, η μεταποίηση(βαριά και ελαφριά) και φυσικά οι μεταφορές.
Κάθε Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα πρωταγωνιστήσει στην τιτάνια προσπάθεια ολοκλήρωσης της παραπέρα συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της παραγωγής και του κεφαλαίου και για πραγματοποιηθεί ετούτο, πρέπει τα funds που θα το πάρουν στα χέρια τους να είναι τα μεγάλα μετοχικά σχήματα των διεθνών μονοπωλιακών ενώσεων που παρά τις αντιθέσεις που έχουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξετελέψουν με το αποτελείωμα της εργατικής δύναμης, αν όχι με την εξαΰλωση της στην κυριολεξία. Να σημειώσουμε εδώ πέρα για τους “καλοθελητάδες”, ότι ούτε οι Ρότσιλντ, ούτε οι Σόρος παίζουν τον παραμικρό σοβαρό ρόλο και μη μας πείτε ότι είναι τραπεζίτες που κόβουν χρήμα, συγκεντρώνουν χρυσό και άλλες μπούρδες, γιατί σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει ούτε μία τράπεζα, είτε επενδυτική, είτε εμπορική που να μην είναι με την εγγύηση του κράτους, που εγγυάται την αξία των κατατεθειμένων κεφαλαίων, τα οποία δανείζουν τους ίδιους τους καταθέτες τους για να συνεχίσουν να υφίστανται, πάμε παρά κάτω τώρα!
Κάθε έργο υποδομής που θα απαλύνει το ενεργειακό κόστος της αποθήκευσης, διαχωρισμού και διαλογής εμπορευματοκιβωτίων και που θα παράγει επιπλέον κέρδη από το πουθενά με την υπογραφή “κλιματικές αλλαγές” , “οικολογική συμπεριφορά”, “αειφόρος ανάπτυξη”, “ανομβρία”, “περιβαλλοντική ενεργειακή πολιτική”(δλδ ανακύκλωση, νερά, φράγματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), θα έχει διπλό στόχο, την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και τις ΗΠΑ), αλλά δε θα αφορά καθόλου ούτε το περιβάλλον, ούτε την ποιότητα ζωής, θα είναι μια βιτρίνα με πολλά κέρδη που θα είναι και πάλι ζημιογόνα για το περιβάλλον. Κάθε έργο δικτύωσης, συμβατικών και ηλεκτρονικών διαύλων επικοινωνίας και συγκοινωνίας θα έχει μαζικά χαρακτηριστικά και ένα μόνο παρανομαστή, ταχύτητα αναπαραγωγής του κέρδους.
Κανένα λιμάνι, αεροδρόμιο, κανένας σιδηρόδρομος, κανένας οδικός κόμβος και καμία τηλεπικοινωνιακή ζεύξη δε θα αφορά τη “μαρίδα”, αυτή θα έπεται γιατί μεταφορές σημαίνει εμπορεύματα που θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα με όλα τα παραπάνω και μάλιστα από θαλάμους επιχειρήσεων που κατά βάση θα χειρίζονται φτηνοί gamers που έχουν εξασκηθεί στα κάθε λογής lol, τα drone είναι εδώ και είναι έτοιμα να μπουν δυναμικά σε εφαρμογή από το 2020-2030. Δεν είναι τυχαίο ότι στην καρδιά του καλοκαιριού ζήσαμε την “παρωδία” του “Pokemon on the go”και που να δείτε τι θα έρθει ως δοκιμαστικός σωλήνας.
Κάθε αναφορά στην εικονική πραγματικότητα και στην επερχόμενη επαυξημένη δεν είναι ούτε τυχαία , ούτε έρχεται για το cyber sex και το gaming, και μόνο γι αυτά. Θα αποτελεί το νέο είδος φτηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού.
Καμία μα καμία πολιτική δύναμη σε όλη την ΕΕ, είτε εθνικιστική, είτε κοσμοπολίτικη δεν διαχωρίζει σε τίποτα τη θέση της από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και γι αυτό εδώ και 3 δεκαετίες λανσάρεται ο νέου τύπου “ελεγχόμενος” εθνικισμός ως αντίπαλο δέος του “ανεξέλεγκτου” τοπικισμού που θέλει να νέμεται τα κονδύλια από το σχέδιο Horizon “ΕΕ του 2020” που στην κορύφωση των κρίσεων θα σημάνει τους νέους πολέμους και εντός της Ευρωπαϊκής Ηπείρου ανάμεσα σε “εθνικόφρονες” και “τοπάρχες”, της δεδηλωμένης γυναικός το κιγκλίδωμα δλδ...
Κανένα μα κανένα εγχείρημα δεν θα αφορά τη βελτίωση της θέσης των εργατών και όλοι όσοι λένε ότι η χώρα μας διώχνει τα καλύτερα παιδιά της, το επιστημονικό προσωπικό, το οποίο μεταναστεύει τάχα μου δήθεν, μάλλον “ψειρίζουν τη μαϊμού”, γιατί αυτοί που το λένε και το προπαγανδίζουν στο βάθος του κεφαλιού τους έχουν το τι σχεδιασμός υπάρχει και για τη χώρα, και για τις περιφέρειες και για το χώρο της Μεσογείου.
Όλοι πλην ΚΚΕ κοροϊδεύουν όχι με ψέμματα, αλλά με διαστρεβλωμένη την πραγματικότητα και με όρους αταξικούς σε μια βαθιά ταξική κοινωνία. Όλοι πλην ΚΚΕ ενώ ρίχνουν νερό στο μύλο των αναδιαρθρώσεων (με πρώτη τη ναζιστική Χ.Α που ζητά και άλλα προνόμια στους εφοπλιστές, ξεπούλημα νησιών με επερωτήσεις και τοποθετήσεις της στην βουλή και στα περιφερειακά συμβούλια, όπου αυτή συμμετέχει και φυσικά οι ονομαστικοί μισθοί να πέσουν στα 18 ευρώ την ημέρα και η οποία είναι ο προστάτης της COSCO και ο νέος νταβατζής του Πειραιά μαζί με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξάλλου μόνο για το λιμάνι του Πειραιά και τη ζώνη ενδιαφέρεται και γι αυτό μπήκε στη Βουλή), ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά της Ελλάδας που φεύγουν. Στην ΕΕ ζητούν φτηνό ευέλικτο επιστημονικό εργατικό δυναμικό και εκεί πρέπει να βαδίσει ολοταχώς, εδώ ο σχεδιασμός δε ζητάει επιτελική, αλλά εκτελεστική εργασία. Κάθε “προοδευτική” ανοησία που ξεκινάει απ' τις ΜΚΟ και τις “καταναλωτικές οργανώσεις”, πλάι στην αυτοδιαχείριση (που είναι καραμπινάτος καπιταλισμός γιατί η υπεραξία που παράγεται διαμοιράζεται ως μερισματική κερδοφορία στους ίδιους τους εργάτες, όμως είναι καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής), στην ουσία χαϊδεύει τα αυτιά του μεγάλου κεφαλαίου, που όταν, εφόσον και αν έλθει η ώρα θα αξιοποιήσει τις συνθήκες του ΚΜΚ και ξανά προς την δόξα τραβά. Οι διάφορες “καταναλωτικές” οργανώσεις - “κινήματα”(με μπόλικα μικροαστικά χαρακτηριστικά), σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην επίθεση απέναντι στην αποταμιευμένη περιουσία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν είναι απαραίτητα εργατική τάξη αλλά κυρίως σύμμαχα στρώματα που αποταμίευαν (κάποτε) για μια “δύσκολη” στιγμή. Να σημειώσουμε ότι άλλο περιουσία και άλλο ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Αυτού του τύπου η αποταμίευση είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου που την δανείζεται ακόμα και με αρνητικά επιτόκια και δεν την επιστρέφει ουδέποτε, μαθαίνοντας και στον αποταμιευόμενο(δια των καταναλωτικών οργανώσεων), να κάνει στάσεις πληρωμών δηλαδή να μην πληρώσει τη δόση που του αναλογεί, κατά συνέπεια τον τοκισμό και το κεφάλαιο της κατάθεσης του(που επίσης του αναλογεί), με αποτέλεσμα όταν έλθει η “δύσκολη”στιγμή να μην έχει στην κυριολεξία την δυνατότητα να τραβήξει τίποτα δηλαδή μπόλικο αέρα και μάλιστα κοπανιστό, δλδ κανενός είδους μετρητό. Στην ουσία το μεγάλο κεφάλαιο που θέλει να συγκεντρώσει και να συγκεντροποιήσει ακόμα και τα τελευταία ίχνη της τραπεζικής πίστης το κάνει με όχημα τον κοινωνικό φασισμό των κινημάτων του τύπου δεν πληρώνω για να μην πληρώσει ποτέ το μεγάλο κεφάλαιο τα δικά του θαλασσοδάνεια και που θα επέλθει λίγο αργότερα να εξυγιάνει, δηλαδή να μεταρρυθμίσει την κερδοφορία του! Μέσω των συγχωνεύσεων των εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών!!! Ωραίο “γαμώ” σύστημα η καπιταλισμάρα σας....
Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα “κινήματα” των πλατειών, από τα ΕΠΑΜ μέχρι τη Χρυσή Αυγή αυτά υποβοηθούσαν τόσα χρόνια, εξάλλου είναι γέννημα θρέμμα της σοσιαλδημοκρατίας για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή, κατά τα άλλα φταίνε τα “λαμόγια”... Για κανένα λόγο ακόμα και η απλή αναλογική όπως μπήκε απ΄ την κλειδαρότρυπα δε θα λύσει ζητήματα αναλογικότητας παρά μόνο ζητήματα εκπροσώπησης μέρους του πολιτικού προσωπικού σε νέα τζάκια και νέους παίχτες που θέλουν να εξασφαλίσουν μερίδιο απ' την πίτα, και εκπαραθύρωσης ξεπερασμένων, να περάσει η λογική του start up, της επανεκκίνησης της οικονομίας με όρους Pokemon on the go, παίρνοντας την σκυτάλη απ' το “βρες το, δαχτυλίδι”.
Για κανένα λόγο οι άδειες για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση δεν είχαν να κάνουν με καμιά είδους νομιμότητα, εξάλλου και οι πανελλαδικές και οι θεματικές και οι περιφερειακές θα ενισχύσουν τους πραγματικούς μεγάλους παίχτες-καναλάρχες που θα μπορούν πραγματικά να συντηρήσουν τα μέσα και να κάνουν κανονικές μπίζνες με αυτά. Οι πραγματικά μεγάλοι παίχτες αυτοί της ενέργειας(ΔΕΗ-CMEC), του λιμανιού του Πειραιά μελλοντικά(όχι τυχαία η άδεια του Μαρινάκη που δεν αφορά καθόλου αυτόν αλλά την COSCO με την οποία είναι και σε μια αντίθεση), των σιδηροδρόμων και των τηλεπικοινωνιών στα συνδρομητικά μπουκέτα του ΟΤΕtv και την ΕΡΤ στα ανοικτά.
Τα πάντα αλλάζουν στη χώρα και οι ΔΕΘ υποσχέσεις ειδικά στον τομέα των κατασκευών θα πραγματοποιηθούν και μάλιστα πριν την ώρα τους όχι για τον κοσμάκη, αλλά για να ξεστοκαριστούν κεφάλαια, υπηρεσίες, εργασιακές σχέσεις και εμπορεύματα. Τα πάντα αλλάζουμε με όρους χτες στο πεδίο της εργασιακής πραγματικότητας και με όρους αύριο και μεθαύριο παντού, όπως και στη Μεσόγειο, αλλά για ποιους είναι το καίριο ερώτημα. Για τους λαούς άπαντα θα καθυστερήσουν, με ένα κίνημα σε συνεχή υποχώρηση η διαδικασία εξέλιξης στην εποχή της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που επέρχεται(κατά τους συστημικούς), τα πάντα θα καθυστερήσουν και θα αλλάξουν μάλλον προς τα τέλη του 21ου αιώνα, γιατί δεν το κόβουμε για νωρίτερα, εξάλλου σε αυτό το σύστημα καμία λύση δεν είναι εφικτή για τους εργάτες και τους συμμάχους τους, όπως συνεχίζουν να πιστεύουν οι οπορτουνιστές... Οι σχέσεις παραγωγής θα σκληρύνουν, τα χρηματοοικονομικά τερτίπια θα αντικαταστήσουν την πραγματική παραγωγή που αν και άναρχη μέσα την ίδια την καπιταλιστική πραγματικότητα του ΚΜΚ, θα μπει στην τροχιά της σχεδιασμένης παραγωγής και για να παραχθεί με τον τρόπο αυτό το ικανό ποσοστό κέρδους, πρέπει να νομιμοποιηθούν παντού τα χρηματοοικονομικά παιχνίδια με όρους υπεράκτιων εταιρικών συμπλεγμάτων που θα συμψηφίζουν τη χασούρα με τις δημιουργικές λογιστικές αλχημείες( η Αγγλία θα παίξει τέτοιο ρόλο εκτός ΕΕ). Ως προγραμματιστές στο επάγγελμα και με την τετράγωνη διαλεκτική που διακρίνει όλους τους συναδέλφους, προτείνουμε να φτιάξουμε το pasokemon on the go...που δείχνει την πραγματικότητα ως έχει, τους γαμούν το ταμ, τιρι, ριμ και αυτοί έχουν κάνει τη συνήθεια πρώτη φύση, να μην αλλάξει τίποτα γιατί διαταράσσει τη μικροαστική τους γαλήνη, αν και δε χρειάζεται ούτε καν αυτό αυτό αφού με το ΣΥΡΙΖΑ το σύστημα Συγύριζα... Κούνια που τους κούναγε όμως γιατί το σύστημα ετοιμάζει τη σύγκρουση και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο ανάμεσα στον "ελεγχόμενο" εθνικισμό και τον ανεξέλεγκτο τοπικισμό όπου οι οπορτουνιστές δια διαχυθούν γιατί τον θεωρούν πιο viral... PASOKEMON ON THE GO, γιατί παντού υπάρχει ένας πασοκος και μόνο με την επαυξημένη πραγματικότητα μπορείς να τον ανακαλύψεις!!!

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών