Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κορίτσια ο ΣΥΡΙΖΑ(κάποτε έλεγαν ο Μπάρκουλης)!!!


ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ
Πολύς "Αυριανίστικου" τύπου λόγος ξεδιαλύνεται από τα laser & inject printers της Πλατείας Κουμουνδούρου αλλά και τα άνδρα της για το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, με επίκεντρο μόνιμα το ΚΚΕ, πότε για την κοινοβουλευτική του εκπρόσωπο, (με αφορμή τα όσα είπε για την "ανθρωπιστική κρίση" που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ προ καιρού στο αστικό κοινοβούλιο), πότε τον ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, αλλά και τον ίδια την ΚΕ και το ΠΓ. Φυσικά τα όσα γράφουν οι πάσης φύσεως και κάθε λογής "πληρωμένοι" και "απλήρωτοι" αντιΚΚΕδες κονδυλοφόροι τα  λανσάρουν όχι γιατί αποκαλύπτουν τις πραγματικές τοποθετήσεις και θέσεις του, ούτε για να υφαρπάξουν ψήφους, αλλά του τι είδους αντικομμουνισμό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν παραλάβει τη εξουσία και του τι αντί-ΚΚΕ δολογία θα εφαρμόσει και θα επακολουθήσει, που όμοια του δεν έχουμε ξαναδεί ούτε επί των ημερών Σοφούλη και Παπάγου μετεμφυλιακά.

"Ανθρωπιστική" η Καπιταλιστική κρίση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΚΑ προσπαθούν να κρύψουν τα αίτια της κρίσης που είναι ο καπιταλισμός, και πότε τον ονομάζουν "καζινοκαπιταλισμό", πότε αποδέχονται τον αντιεπιστημονικό όρο "κρίση χρέους" και πότε λανσάρουν ένα επίσης αντιεπιστημονικό όρο αυτό της "ανθρωπιστικής κρίσης" για να ρετουσάρουν το καπιταλιστικό σύστημα με αταξικού τύπου ορολογίες που καλλωπίζουν τις αιτίες που δημιουργούν την εκμετάλλευση δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, λες και η καπιταλιστική κρίση, είναι ένα αναπόφευκτο καταστροφικό "φυσικό φαινόμενο" κατά τα λοιπά.
Να σημειώσουμε εδώ πέρα, ότι η πολιτική διαπάλη που διεξάγεται σήμερα, είναι συνέχεια της διαπάλης που διεξάγεται στο πεδίο της πολιτικής οικονομίας  [και παρά τις αντιθέσεις που υπάρχουν σε μερίδες των μονοπωλίων(που στο όνομα του κοινού τους εχθρού την εργασία δηλαδή, συνενώνονται για την ανώτατη αντικομμουνιστική σταυροφορία που είδαμε από το Β'ΠΠ και μετά)], είναι κατά βάση ταξική και εκφράζει τη βασική αντίθεση ανάμεσα στην εργασία και το κεφάλαιο.
Την ιδεολογική έκφραση αυτής της σύγκρουσης την παρατηρούν πολύ έντονα όσοι συμμετέχουν σε σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες, όπου τον αντικομμουνισμό τον συντηρούν και τον ενισχύουν οι δυνάμεις του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, όπου τον έχουν αναλάβει εργολαβικά, και τον έχουν αναβαθμίσει με "επιστημολογικά" χαρακτηριστικά πετώντας το κοκαλάκι του στους εθνικιστές που είναι η εθνικιστική έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.
Την ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση σήμερα προς χάριν του μεγάλου κεφαλαίου την έχουν αναλάβει οι πρώην κομμουνιστές και διεξάγεται ανάμεσα σε αυτούς(τη γνησιοτέρη έκφραση του κεφαλαίου) και τους νυν κομμουνιστές, που είναι η πολιτική έκφραση και οργάνωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της παντού και σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Μη σας κάνει εντύπωση ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την πολιτική εξουσία(που δεν είναι η πραγματική εξουσία, αλλά η κυβερνητική διαχείριση  προς όφελος μερίδας του κεφαλαίου που κλείνει την κεφαλή προς το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ καθώς και το πολιτικό προσωπικό τους), να προσπαθήσει να οδηγήσει στην παρανομία το ΚΚΕ(κατά τη γνώμη μας δε θα το καταφέρει, παρ΄ ότι ξημεροβραδιάζεται με αυτή την προσδοκία πολύ πριν από το 1968 και το 1991 ως τότε ΣΥΝ), προχωρώντας σε μια άνευ προηγουμένου αντικομμουνιστική σταυροφορία. Να μην ξεχνάμε ότι όλη η αντικομμουνιστικικη συνθηματολογία του ΛΑΟΣ παλαιότερα, και της Χρυσής Αυγής, ήταν η ίδια που χρησιμοποιούσε το τότε ΚΚΕ(εσωτερικού) και αργότερα η ΕΑΡ  και ο ΣΥΝ ακόμα και από το αριστερό ρεύμα....
Η οργανωτική έκφραση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων σήμερα δε διεξάγεται άμεσα δια της αντικομμουνιστικής σταυροφορίας [δηλαδή με την ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση ανάμεσα στους κομμουνιστές και τους ανανήψαντες(πρώην κομμουνιστές) που έχουν αναλάβει μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες, δημοκράτες σοσιαλιστές, πράσινους, και πάσης φύσεως αριστερούς και αριστερίζοντες], αλλά με την διαπάλη των εκφραστών του "έθνους κράτους" και του κράτους των περιφερειών(το βραχίωνα του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ΕΕ), τις ομοσπονδιακές και συνομοσπονδιακές μορφές οργάνωσης κράτους, καθώς και στο τι είναι νόμιμο και ηθικό, η παράνομο άρα ανήθικο και στην πυρά... Αυτή η μορφή των αντιθέσεων βρίσκει πεδίο ορισμού μέσω της αντίληψης που έχουν οι μεγάλοι καπιταλιστικοί μονοπωλιακοί όμιλοι για τις αναδιαρθρώσεις που θα τους βγάλουν απ΄ το τέλμα(έστω για μικρό διάστημα), και της αντίστοιχης αντιθετικής της που τμήματα ενδιάμεσων πολλαπλώς εξαρτημένων κεφαλαιουχικών ομίλων, όπου στο επίπεδο του έθνους - κράτους είχαν μεγάλο κύκλο εργασιών, κερδοφορία και φυσικά αναπαραγωγή του κύκλου κερδοφορίας, μαζί φυσικά με την επίδραση που είχαν στο εποικοδόμημα δηλαδή στο κράτος.
Σε μεγάλο βαθμό η σύγκρουση ανάμεσα σε αυτά τα παραπαίοντα τμήματα του κεφαλαίου με μερίδες του μονοπωλιακού κεφαλαίου, δεν είναι σωστό ότι θα φέρει απαραίτητα προοδευτικές εξελίξεις, αλλά ακόμα πιο σκοτεινές πλευρές του κοινωνικοπολιτικού παρελθόντος. Ίσως κάποια απ΄ τα τμήματα εκείνα του κεφαλαίου που διαβλέπουν το τέλος τους, αν δεν απορροφηθούν η δεν συγχωνευθούν με ικανοποιητικούς όρους, η ακόμα κι αν δεν παίξουν ρόλο στη νέα φάση της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, να το κάνουν, αυτό όμως θα είναι η απόλυτα ισχνή αν όχι ισχνότατη μειοψηφία του. Η μερίδα του λέοντος θα πάρει τους δρόμους της διαμαρτυρίας και οι αυτοί οι δρόμοι που θα διαλέξουν θα είναι δυο. Η νέα σοσιαλδημοκρατία που θα έχει και οπορτουνιστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό της και ο Εθνικισμός, δηλαδή, τα ΣΔΙΤ, οι ΜΚΟ, οι επιχορηγήσεις, η αυτοδιαχείριση απ' τη μια και ο δρόμος της φαρμακοβιομηχανίας, των ναρκωτικών, του υποκόσμου, των αναβολικών και της ναρκοκουλτούρας που θα είναι διασυνδεδεμένη  με τη νύχτα, το θέαμα και τον πρωταθλητισμό απ' την άλλη.
Η Ε.Ε των "λαών" κατά ΣΥΡΙΖΑ
Η οικονομική και ταξική σύγκρουση του σήμερα αλλά και αύριο θα διεξαχθεί σε τρία πεδία ανάμεσα στο πεδίο του:
1)Κεφαλαίου και εργασίας, 2)Κεφαλαίου και μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού, 3)Τι σκοπό θα έχει η οικονομία, τα κέρδη, η την παραπέρα ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων. Γι αυτό και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς(που μέλος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), έρχεται οσονούπω, για να χτυπήσει το ανερχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα, εξάλλου ο φασισμός του αύριο θα είναι η σύμφυση οπορτουνισμού και σοσιαλδημοκρατίας και όχι τόσο τα εθνικιστικά μορφώματα που θα χρησιμοποιηθούν από το σύστημα ως εφεδρεία πρώτης γραμμής, για να εκπνεύσουν πρώτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως επόμενη κυβέρνηση αυτό που θα κάνει είναι να εφαρμόσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που κατά πλειοψηφία έγιναν νόμοι του κράτους την περίοδο του κ. Παπαδήμου, που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις και αλληλοαποροφήσεις των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων, θα συμπιέσει αφόρητα τα μικρομεσαία στρώματα(θα αντέξουν μόνο όσα παρέχουν στο κεφάλαιο νέες δραστηριότητες παραγωγής και υπηρεσιών που δεν το εμποδίζουν και στο εμπόριο όσοι πουλούν τα στοκαρισμένα τους κυκλοφοριακά κεφάλαια, όπου θα αγοράζονται μόνο από αυτούς). Με την πλήρη απελευθέρωση της διακίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργατικού δυναμικού, τα μικροαστικά στρώματα η δε θα αντέξουν, η θα παίξουν συμπληρωματικό ρόλο αγοράς και πώλησης μόνο στοκαρισμένων προϊόντων με αποτέλεσμα υποβάθμισης της θέσης τους. Δηλαδή να αγοράζουν φτηνά το όποιο υπόλοιπο της υπεραξίας που θα έχει πραγματοποιηθεί από τους ίδιους μονοπωλιακούς ομίλους στα προηγούμενα κυκλοφοριακά προϊόντα που θα έχουν πουλήσει αυτοί για να το πουλήσουν όσο όσο!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι μικρομεσαίοι παραμείνουν στο παιχνίδι του εμπορίου, είτε θα είναι ουρά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, είτε θα ενσωματώσουν υπηρεσίες που το κεφάλαιο δεν τις ορέγεται ακόμη.
Όλος ο προσανατολισμός της οικονομίας της ΕΕ, των ΗΠΑ, των BRIC'S στην επόμενη φάση της "αναιμικής" καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα είναι η αναδιάρθρωση όλων των μεταφορών και μεταφορικών τερματικών σταθμών, δηλαδή αεροδρομίων, λιμανιών, τραίνων, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, νέας τεχνολογίας, κεφαλαίων, εμπορευμάτων, προϊόντων και υπηρεσιών.
Όταν ο καθένας πάρει τις μερίδες που του αναλογούν (χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι όλα μέλι γάλα μεταξύ τους, εξάλλου οι αντιθέσεις είναι μέσα στο γενετικό κώδικα του καπιταλιστικού συστήματος), αυτό που λέγεται καπιταλιστική κρίση για μικρό χρονικό διάστημα θα εξομαλυνθεί, αλλά θα είναι μπροστά η αμέσως επόμενη που θα είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο σκληρή από αυτή που τώρα βιώνουμε.
Γιατί οι κρίσεις είναι αποτέλεσμα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, που είναι το αποτέλεσμα των αντιθέσεων ανάμεσα α) στην βασική αντίθεση της παραγωγής και του κεφαλαίου, β) τη σχετική οργάνωση της παραγωγής και της αναρχίας της σε κοινωνική κλίμακα, γ) την αντίθεση παραγωγής κατανάλωσης, και δ) το σκοπό της καπιταλιστικής παραγωγής και των παραγωγικών δυνάμεων. Είναι η διαφορά φάσης ανάμεσα στα λιμνάζοντα και στα κυκλοφοριακά κεφάλαια, που καθιστούν μη πραγματοποιήσιμη τη νέα φάση της παραγωγής και της κερδοφορίας.
Οι λύσεις που προτείνει το καπιταλιστικό σύστημα είναι:
α) Η καταστροφή και η εκποίηση κεφαλαίων σε τιμές κάτω της πραγματικής τους αξίας(όταν τα πράγματα φτάσουν στο αδιέξοδο, πάμε σε πόλεμο).
β) Η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, αρχικά με την απαξίωση τους και μαζικό πέταμα στην ανεργία και στην ανέχεια και στο αδιέξοδο σε λύση πολεμικής εμπλοκής.
γ) Η αναδιάρθρωση των υφιστάμενων σχέσεων παραγωγής με την προσαρμογή τους σε μια σκληρότερη φάση.
δ) Η χρηματιστική και βιομηχανική αναδιάρθρωση με την παραπέρα συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής και του κεφαλαίου, καθώς και η παραπέρα καταστροφή τους όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι.
ε) Η μετακύλιση της κρίσης στα φτωχά λαϊκά στρώματα και κ προσπάθεια εξισορρόπησης των ζημιών με απορρόφηση(καταλήστευση) των όποιων αποθεματικών τους, για να ξανατρέξει η επόμενη φάση της κερδοφορίας που κινείται στη λογική "εφόσον δεν καταναλώνεις διαρκώς αυτό που παράγω, θα σου πάρω ότι έχεις και δεν έχεις".
Να θυμίσουμε ότι η ουσία του χρήματος είναι εμπορευματική και εκφράζεται ως εμπόρευμα ισοδύναμο της εμπορευματικής συναλλαγής και εκπληρώνει πέντε βασικές λειτουργίες.
α) Τη λειτουργία του μέτρου της αξίας
β) Τη λειτουργία του μέσου της κυκλοφορίας των εμπορευμάτων(Γνωστός ο οικονομικός τύπος, σε όλους τους οικονομολόγους Εμπόρευμα1 - Χρήμα - Εμπόρευμα2, καθώς και η σχέση Ποσότητα Χρήματος = Άθροισμα των Τιμών /(ανά δηλαδή) το μέσο όρο της Περιστροφής της χρηματικής μονάδας την ίδια περίοδο. 
γ) Τη λειτουργία του θησαυρισμού (Στον καπιταλισμό είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις επενδύσεις στο χρηματιστικό κεφάλαιο, δηλαδή σε funds που κάνουν την κατάθεση η επένδυση ακόμα πιο μεγάλη και βοηθούν την περιοδικότητα της παραγωγής. Ο Θησαυρισμός στον καπιταλισμό δεν είναι φετίχ όπως στη Φεουδαρχία, αλλά επενδυτικός μοχλός της επόμενης και της μεθεπόμενης φάσης της παραγωγής, η της κερδοφορίας).
δ) Τη λειτουργία της αποπληρωμής.
ε) Τη λειτουργία των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στα κράτη.
Με βάση τα παραπάνω αποδείχνεται ότι το χρήμα ως ισοδύναμο εμπόρευμα, αποτελεί τη συνέχεια της σχέσης που έχει το μονοπωλιακό κεφάλαιο προς τα μέσα παραγωγής και πως ιδιοποιείται τη μερίδα του κοινωνικού πλούτου, δηλαδή τη συνέχεια των σχέσεων παραγωγής, που σημαίνει ότι το κεφάλαιο, τα χρήματα που έχετε στην άκρη τα θεωρεί(αν δεν είναι) δικά του, τα μερεμέτια της σοσιαλδημοκρατίας και του μεικτού τρόπου παραγωγής είναι για τους "χρήσιμους ηλίθιους" που έλεγε ο Λένιν αλλά με άλλο τρόπο και για άλλη χρήση.
Για μερικούς υπερεπαναστάτες "αριστερούς" γραφιάδες που περιμένουν η ιστορία να μιλήσει ενίοτε για τον Αλέξη, τον Αλέκο ίσως και τον ερευνητή του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δυστυχώς γι αυτούς η απογοήτευση θα είναι μεγατόνων.
"Αυτή η βραχύσωμη υπέροχη ΚΥΡΙΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο και ειδικό κεφάλαιο για την εργατική τάξη της χώρας και όχι μόνο.
Τα λεγόμενα της είναι η ίδια η σύγχρονη ιστορία σε επίπεδο της επιστημονικής ανάλυσης. Η σφισα Αλέκα απ΄ το Ιόνιο θα απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος ως την επόμενη κλασσική του Επιστημονικού Σοσιαλισμού(Κομμουνισμού), ξεπερνώντας πολλούς και κατά πολύ. Φυσικά στους ανύπαρκτους "αριστερούς" δε θα συμπεριλαμβάνεται κανείς οπορτουνιστής, και αν συμπεριληφθεί ίσως έχει ρόλο αρνητικό, από αυτόν που έπαιζαν τόσα χρόνια από την εποχή του ΚΚΕ "εσωτερικού", της ΕΑΡ, του ΣΥΝ και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ....
Ας αφήσουν μερικοί τις πλάκες και τις ειρωνείες για το μέγεθος και για το μέγεθος του κόμματος που δεκαετίες υπηρετεί, γιατί πρώτον είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεύτερον όπου πατάει αυτός ο βραχύσωμος γίγαντας το χώμα ανθίζει από το μέλλον της ανθρωπότητας.
Κάτι Τσιπραλεξηδες ας πηγαίνουν αγκαλιά με το Brookings η με το Βατικανό που αιμοδοτεί και χρηματοδοτεί ακόμα και σήμερα τους φασίστες της Ουκρανίας ανοικτά και με το νόμο....
Με  τον όρο "ανθρωπιστική κρίση"οι παρεπιδημούντες ΣΥΡΙζαίοι λανσάρουν ένα όρο που αντικειμενικά ωραιοποιεί το πρόβλημα, το βάζει στην κατηγορία του αταξικού κυοφορώντας την πλέον ταξική πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που έρχεται μέχρι το 2021.
Φυσικά ο ΣΥΡΙζο Αυριανισμός λέει τα μισά για να κρύψει όλα τα άλλα, για να μην πούμε άπαντα στο όνομα της νέας τάξης πραγμάτων που είναι η ΕΕ των περιφερειών ως μακρύ χέρι των Ευρωατλαντικών μονοπωλίων.
Τα όλα όσα είπε η Αλέκα είναι ενδεικτικά και δεν έχουν σχέση με τα όσα γράφουν οι διάφοροι νεόκοποι ΣΥΡΙζαίοι.
Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει και "χειραγωγεί και υποτάσσει το λαό με χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώξεις", που λέει και η Αλέκα.
Για να ρωτήσουμε όμως τι εννοούν οι "ποιητές" με αυτή τη λαλίστατη "ανθρωπιστική κρίση" και δεν το λέμε με τον τρόπο που το είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ρωτάμε ως αφελείς και ίσως και χυδαίοι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη λαλίστατη "μπαταριά" περί "ανθρωπιστικής κρίσης", έχουν σκεφτεί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τι λένε και τι εννοούν;
Γιατί αν το λένε με όρους δουλέματος στα φτωχά λαϊκά στρώματα τους κατανοούμε, παρότι είναι αντιφατικοί σε σχέση με τα πιστεύω τους.
"Κ. του ΣΥΡΙΖΑ ανθρωπιστική κρίση σημαίνει, την κρίση που προήλθε από αυτά τα ίδια τα λαϊκά στρώματα και αυτό εννοείτε στο βάθος(πίσω μέρος της κεφαλής σας), παρότι προβάλετε το αντίθετο για να κοροϊδέψετε προς άγρα αγανακτισμένων ψήφων, αλλά κ. του ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζει η ώρα σας, τόσο θα δυσκολεύεστε να κρύβετε την αλήθεια, και όσο δεν λέτε τα πράγματα με το όνομα τους "καπιταλιστική κρίση" τόσο θα σας έχουμε στο στόχαστρο" τι να κάνουμε ούτε σύντροφοι είμαστε, ούτε κολλητοί και για τους γράφοντες (εμάς δηλαδή μην περιμένετε για κανένα λόγο καμία είδους στήριξη στον αιώνα τον άπαντα)...
Η εσείς η τα τανκς δεν υπάρχει, και αν θέλετε τη γνώμη μας, εσείς είστε που εσείς θα τα φέρετε στο προσκήνιο, εξάλλου η ιδεολογική πάλη του σήμερα διεξάγεται δυστυχώς μόνο απ΄ τα πάνω και είναι ανάμεσα σε πρώην και νυν κομμουνιστές, όμως εσείς είστε οι πρώτοι και όπως λένε και οι παλιοί "από δυο πράγματα να φυλάγεσαι από παλιά πουτάνα και πρώην κομμουνιστή"... και εσείς έχετε ρίξει πολύ χαμηλά τον πήχη για την ακραία φτώχεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς είναι η επιτομή του αντικομμουνισμού του 21ου αιώνα, πασπαλισμένος με θεωρίες που στο επίκεντρο τους κρύβουν πολλαπλές και σύνθετες συνταγές δηλητηρίου που θα επιβληθούν με το καρότο και όχι με το μαστίγιο, ακόμα και η προσπάθεια απονομιμοποίησης των Κ.Κ εσείς θα τις επιβάλετε εξάλλου η ιδεολογική και πολιτική πάλη σήμερα απ ΄τα πάνω και σιγά σιγά και απ΄ τα συνδικάτα διεξάγεται ανάμεσα στους πρώην και στους νυν κομμουνιστές, με τους πρώην να έχουν αναλάβει το ρόλο του νόμιμου διαλυτικού υποκειμένου.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν..(Χάρτης της Πολωνικής κρατικής tv)
Καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής ε-μέσω κρίσης.(αναδιαρθρώσεις εδώ και τώρα).
Για να δούμε πως δένει ο κύκλος της νέας ΕΕ, και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην περιοχή της Ευρασίας, και επειδή οι κομμουνιστές είναι οι πιο ευφυείς απ ΄τους ευφυείς, λόγω θεωρίας.
Βάλτε τους κρίκους σε μια σειρά από γεγονότα που ξεκίνησαν αμέσως μέσα στην καπιταλιστική κρίση από την "Αραβική άνοιξη" , τη Λιβύη, τη Συρία, τη πτώχευση της Κύπρου, την Ταξίμ, την Κριμαία, την Ουκρανική κρίση, τα χαλιφάτα, τα κουρδικά κράτη, γενικώς και όχι αορίστως τη Μέση Ανατολή του 21ου αιώνα, τα περάσματα στο Βόσπορο, μέχρι τα επεισόδια στους αγώνες των εθνικών ομάδων στα Βαλκάνια, τα δημοψηφίσματα στην ΕΕ. Στην πραγματικότητα όλα για όλα συγκλίνουν στην στρατηγική της Λισσαβόνας που είναι μια συνέχεια της συνθήκης του Μαάστριχτ.
Και παρότι το ψάρι βρωμάει απ΄ το κεφάλι και οι λαοί παρότι να μπαίνουν στη λογική της πλύσης εγκεφάλου μιας διαδικασίας που κρατάει δεκαετίες και γενιές ολόκληρες, στην εποχή μας φέρουν σχεδόν ακαριαίες τις ευθύνες μιας και ψάχνουν να βολευτούν, σε διλήμματα με μείγματα διαχείρισης
Η ΕΕ των περιφερειών, δηλαδή το μακρύ χέρι των πολυεθνικών, δηλαδή ο βραχίωνας του Ατλαντικού Συμφώνου. Αυτό θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο κομμάτι στην Ευρώπη πάνω από τη Νυρεμβέργη που Θα είναι Σινορωσικά συμφέροντα με όχημα το έθνος κράτος....
Σίγουρα η ΕΕ δε θα είναι αυτή που είναι σήμερα. Θα υπάρχουν περιφέρειες που θα μείνουν σε αυτές και περιφέρειες από ένα κράτος όπως τα ξέρουμε σήμερα μόνο με δήμους η στρατηγικής σημασίας λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα κλπ...
Όλα για μισθούς από 50 - 150 ευρώ το μήνα παντού στην ΕΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αυτό ήρθε να τροχοδρομήσει με τη λογική της καμένης γης, των ξεπουλημένων συνδικάτων κοκ.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ορισμένους και ορισμένες εδώ μέσα.
Δηλαδή τι περιμένατε από τον κ.κ. με την προβοκατόρικη σημαία του στους δίσκους του, σιγά τα ωά δηλαδή!!!
Να θυμίσουμε σε ορισμένους και ορισμένες τα "άσματα" που έγραφε στη δεκαετία του 1980 που στο στιχουργικό τους μέρος ομιλούσαν για τους προλεταρίους, όχι ως ¨ανίκανη" δυνατότητα που είναι ικανή για το χειρότερο, αλλά για αυτή δυνατότητα που ήταν ικανή για το καλύτερο!!!
Εντάξει το μίσος του μικροαστού για την εργατική τάξη είναι γνωστό, ειδικά όταν αυτή θέλει την εξουσία που θα "του πάρει τα σπίτια" και τις πισίνες, αλλά εμείς αγαπητέ "διασκεδαστή" σας ξέρουμε καλά και σας έχουμε παρατήσει από την εποχή των "αντικομμουνιστικών σας ταξιαρχιών" που κατά τα άλλα στα παλαιότερα των υποδημάτων σας...
Όμως όλοι εσείς οι τάχα μου δήθεν "Σατυρικοί" σαν άλλοι "σάτυροι" επικαιροποιείτε ως λύτρωση τον ΣΥΡΙΖΑ που ως ιδεολογία κυριαρχούσε σε μας από το 1986 και μετά, και τότε τον βρίζατε!!!
Αφήστε κατά μέρος και εσείς οι διασκεδαστές των τηλεοπτικών πάνελ και των πολυδιαφημισμένων ιστολογίων, αλλά και οι κάθε λογής φερέλπιδες σατυρικοί να αναλωνόμαστε με την κοσμοθεωρία μας και την πιστή εφαρμογή της επί γης και εσείς ασχοληθήτε με τη λασπολογία σας και τους κόπρους του Αυγεία που τόσο σας αρέσουν....
Εσείς την δουλειά σας και εμείς τη δική μας και σας το λέμε κατάμουτρα 1000 φορές πιο επαναστατική φυσιογνωμία είναι ο bumble - bee παρά όλοι εσείς μαζί.....
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΟΡΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.....
Ακόμα την τρέμουν, η νοσταλγία γι αυτήν εξάλλου είναι μεγάλη!
Οι αλλαγές στη μέχρι τώρα γνωστή γεωγραφία περνούν και από την Ουκρανία και τη Λ.Δ της Κίνας, που ναι μεν έχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, ωστόσο αυτή η μπαταριά της ομπρέλας τύπου πορτοκαλί επαναστάσεων της δεκ του 2000 σε Ουκρανία και Γεωργία που οργάνωσαν ΜΚΟ και διάφοροι παρατρεχάμενοι όπως ο ΓΑΠ και ο Ρόντος, μας κάνει φιλοκινέζους χωρίς να είμαστε κι όλας...Προς τους διάφορους πράκτορες και πρακτορίσκους που μελετάνε τα συναισθήματα μας... Γίνεται και πιο πρωτότυποι γιατί σε λίγο αυτό που κάνετε αλλού θα το βρείτε, μπροστά σας και όχι στο κάθε λογής Hong Kong και τότε θα είναι αργά.
Άμα βλέπεις και ακούς τις "μπαταρίες" που βγαίνουν και εκστομίζουν κάτι ανεκδιήγητοι τύποι,λαγοί όπως οι Τόνι 'Αμποτ και Ντέιβιντ Κάμερον, η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και αυτό το ανάβουν συνήθως οι χρήσιμοι ηλίθιοι που είναι συνήθως Αγγλοσάξονες, Γερμανοί και Ούνοι....
Τού κ. Κάμερον του είπαν ότι η διαλυμένη Βρετανική οικονομία "καβάλησε" τη Γαλλία και την Ιταλία και αυτός, καβάλησε καλάμια...Ξεκαβάλα και λίγο αγαπητέ κ. Κάμερον, γιατί απ' τα αέρια μιας και μόνο κλανιάς του Πεκίνου δε σας σώζει τίποτα, ούτε η μεταξύ σας απόσταση και μη νομίζετε ότι ο Θείος Σαμ θα σας προστατέψει, αυτός έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα και βάζει εσάς τους λαγούς, κάτι Βρετανίες και κάτι Γερμανίες για να σας αποτελειώσει, όταν λέμε τις χώρες αυτές και τις όποιες χώρες δεν εννοούμε τους λαούς τους, γιατί αυτοί δεν έχουν σχέση με την εξουσία των χωρών τους που είναι τα εγχώρια μονοπώλια που δεν έχουν πατρίδα, αλλά έχουν έδρα!!!
Τη λειτουργία της ΕΕ του 2021 και τη φάση αναδιάταξης συνόρων και γεωπολιτικών ανασχεδιασμών σε σύνορα και λαούς θα τη ζήσουμε όλο το επόμενο διάστημα με τον πιο δεινό τρόπο, με ένα κίνημα που βρίσκεται σε υποχώρηση(ειδικά στη Δυτική Ευρώπη) που προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του και να ανασυγκροτηθεί με μεγάλες δυσκολίες και συσσίφιες προσπάθειες, όμως η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.
Ό ταξικός αγώνας της εργατικής τάξης πρέπει να έχει πανεθνικά χαρακτηριστικά πρώτα και πριν απ' όλα, να ξεκινάει, μέσα απ΄την ίδια τη χώρα προέλευσης του και να αγκαλιάζει κάθε λαότητα και εθνότητα που ζει σε αυτή τη χώρα, και να αποζητά την αλληλεγγύη απ΄τις εργατικές τάξεις και τους συμμάχους της στις υπόλοιπες χώρες, να είναι αγώνας εθνικός και διεθνιστικός ταυτόχρονα, ούτε το ένα μόνο, ούτε το άλλο μόνο, γιατί αυτά αποτελούν στοιχεία εθνικισμού και κοσμοπολιτισμού(που θεωρεί το έθνος-κράτος εχθρό, αλλά πάνε πακέτο, ενισχύοντας το χειρότερο εθνικισμό που είναι ο τοπικισμός, τα κινήματα της οικολογίας, των βοτάνων, των καταναλωτών, της αυτοδιαχείρισης και κάθε λογής οπορτουνιστικής βλακείας).
Όλο το επόμενο διάστημα, παρά τις αντικομμουνιστικές παράτες για τα εικοσιπέντε χρόνια από το τείχος του Βερολίνου, παρά τις οδυνηρές υποχωρήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και παρά τις προσωρινές νίκες του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, ο ίδιος βρίσκεται σε σήψη και στην εντατική, οι αντοχές του είναι περιορισμένες, ο πόλεμος και οι πόλεμοι είναι προ των πυλών, ζούμε ένα νέο μεσοπόλεμο, με πιο σύνθετα και δυσδιάκριτα χαρακτηριστικά, και ο πόλεμος αυτός θα είναι μέσα στην Ε.Ε, τα προεόρτια τα ζούμε στην Ουκρανία το 2014, σαν άλλο Ισπανικό εμφύλιο του 1936.
Τα Σοβαρά επεισόδια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες  των εθνικών ομάδων της Ρουμανίας με την Ουγγαρία, της Βουλγαρίας - με την Κροατία & της Σερβίας - με την Αλβανία προμηνύουν πολλά για το τι μέλει γενέσθαι.
Είναι μια θλιβερή προαναγγελία εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη.

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών