Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Όταν τα βρίσκουν τα βουβάλια, πάλι τα βατράχια την πατάνε...

Το ΟΧΙ στο EURO και ΝΑΙ στην ΕΕ, αποτελεί  Χίμαιρα εξαπάτησης.
Τελικά τι ήταν αυτό που αποδείχτηκε στην Κύπρο, ότι αυτό το σύστημα όσο ώριμο φρούτο και να είναι για να πέσει, άλλο τόσο βρίσκει διεξόδους όταν πας με τα νερά του και δε σε σώζουν ούτε τα φυσικά ούτε τα “υπερφυσικά” αέρια.
Ότι η ανάγκη ρευστότητας για να τρέξει και πάλι η διαδικασία της παραγωγής άρα και η κερδοφορία απαιτεί μαζικές καταστροφές κεφαλαίων ούτως ώστε να αποφευχθεί προσωρινά ο πόλεμος και να παραχθεί νέος κύκλος παραγωγής άρα και κερδοφορίας, όλοι οι κάτοχοι άνω των 100.000€ από τούδε και στο εξής θα θεωρούνται επενδυτές και όχι καταθέτες, άρα ασφαλιστικές δικλείδες σωτηρίας στα περιουσιακά τους στοιχεία δεν υπάρχουν. 
Περιουσίες που η ονομαστική τους αξία ξεπερνά τα 100.000€ σε ρευστότητα αν αυτά δεν πέσουν στο λάκκο των λεόντειων επενδύσεων θα κουρεύονται γουλί και με ευθύνη του επενδυτή καταθέτη. Ότι το σύστημα βρίσκεται στην σοβαρότερη κρίση του μετά από αυτή του 1929-1933 συγκριτικά πάντα γιατί δεν είναι ίδια στη μορφή και ως φαινόμενο, αν και στο περιεχόμενο δεν βρίσκει κανείς και μεγάλες διαφορές.
Σε αυτό το σύστημα αν θες να είσαι μέρος του, η θα παίζεις με τους δικούς του όρους, η θα παλεύεις για κάτι άλλο, και με το κλέφτη και με το νοικοκύρη δε γίνεται. Δε μπορείς να λες οχι στο euro και ναι στην ΕΕ, εκτός του ότι είναι αυταπάτη αποτελεί και Χίμαιρα εξαπάτησης. Όσο για αυτούς που ρωτάνε και ξαναρωτάνε γιατί δε μπήκαν οι Ρώσοι για να σώσουν τις περιουσίες τους και να βάλουν χέρι στα αέρια βοηθώντας ταυτόχρονα τη φίλη Κύπρο, η απάντηση είναι πολύ απλή!!! Όχι μόνο μπήκαν, αλλά πήραν και τράπεζα με υποκαταστήματα σε όλο το κόσμο και μάλιστα με το αποθεματικό των “ταμείων πρόνοιας” στα θησαυροφυλάκια της αλλά και με τα εναπομείναντα ρώσικα και όχι μόνο κεφάλαια που αντικαθιστούνται με μετοχές και ομόλογα του Ισραηλινό – Νορβηγικού consortium.  
Το αποτέλεσμα η “Λαϊκή” της Κύπρου ως υποβαθμισμένη και χρεοκοπημένη πια, να αναβαθμίζεται από εμπορική σε επενδυτική τράπεζα και χωρίς το βαρίδι των μικροκαταθετών που μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου. Αυτή θα τους φορτωθεί και θα αναγκάζεται να δίνει μεγάλα επιτόκια σε καταθέτες που δεν είναι δανειστές και να κουρεύει καταθέσεις που έχουν οι καταθέτες δανειστές, βάζοντας τους ουσιαστικά σε μια μίνι εκκαθάριση.
Το ρώσικο κεφάλαιο μετά το πέρας της συμφωνίας και με διαταγή του προέδρου της, έδωσε το οκ για να παραταθεί η αποπληρωμή του δανείου από τους Ρώσους στη Κύπρο, εξάλλου αυτό βγήκε κερδισμένο απ΄ την όλη διαδικασία πιέζοντας ταυτόχρονα τους πάμπλουτους της να συμπεριφερθούν ως επενδυτές δηλαδή ως αστοί και όχι ως Αριστοκράτες “σεντουκάδες” της Οθωμανικής η της Ρώσικης Αυτοκρατορίας αυτά τελείωσαν ανεπιστρεπτί.
Το γερμανικό κεφάλαιο κυρίως γιατί δεν τα έσπασε με τους Ρώσους προμηθευτές φυσικού αερίου και φτηνών πρώτων υλών, αλλά κυρίως γιατί δε μπήκε σε άλλου είδους περιπέτειες με τους παραπάνω και αντικειμενικά εδώ που τα λέμε δεν το σύμφερε. Το Γερμανικό κεφάλαιο ενώ δεν έδειξε κανένα αντικειμενικό ενδιαφέρων για το αέριο, τη Κυριακή 24/3/13 πριν την διαπραγμάτευση του προέδρου της Κύπρου με το Eurogroup, έβαλαν τους προαιώνιους συμμάχους τους, τη Τουρκία δηλαδή να ψελλίσει τις δικές της διεκδικήσεις για τη περιοχή και τους Γάλλους να υποχρεωθούν να ακολουθήσουν τη Γερμανική γραμμή μιας και ο φόβος του να εξαιρεθεί η TOTAL, από μελλοντικές συμφωνίες ήταν μεγάλος.
Το γερμανικό κεφάλαιο μπλόφαρε όχι εναντίων των Ρώσων και των Αμερικανών, αλλά και των Νορβηγών και Ισραηλινών, αλλά εναντίων των Γάλλων ιμπεριαλιστών και βγήκε κερδισμένο. Κερδισμένα βγήκαν επίσης και το Ρώσικο και το Αμερικανικό, που χάιδεψαν τα αυτιά όλων στην περιοχή βάζοντας τελικά στη Τουρκία τα δυο της πόδια σε ένα παπούτσι με την προώθηση του χάρτη της νέας μέσης Ανατολής, δηλαδή με την απειλή δημιουργίας Κουρδικού κράτους. Ταυτόχρονα διάμεσου Ισραήλ πιέζουν ακόμη περισσότερο το Σαουδαραβικό κεφάλαιο και την αντιπολίτευση στη Συρία που κατά τα φαινόμενα θα παραμείνει ως σταθμός ελλιμενισμού του Ρωσικού στόλου, ενώ η διώρυγα του Σουέζ θα συνεχίζει να αποτελεί πέρασμα για τους Αμερικανούς και τη COSCO που δε φαίνεται να επηρεάζονται από την αλλαγή του τοπίου που στη περιοχή και σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί. Μ ΄αυτά και μ' αυτά προωθούνται οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες με μισθούς Κίνας και το ευρώ να κατρακυλάει σε ιστορικά χαμηλά, πράγμα που συμφέρει κυρίως τη Γερμανία αλλά και τη Γαλλία και την Ιταλία ούτως ώστε να εξάγουν φτηνότερα στοκαρισμένα βιομηχανικά προϊόντα, ξεφεύγοντας από την επιβράδυνση των οικονομιών τους προσωρινά.
Ο καπιταλισμός πλέον ανοίγει δρόμους στην “κατάργηση της μεγάλης λιμνάζουσας ιδιοκτησίας”, προωθώντας την πολύ μεγάλη(μονοπωλιακή) και την ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα προώθησης της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης με την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα. Φέρνει στα μέτρα του ότι μπορεί, και παρ΄ ότι αντιφατικό σύστημα δείχνει ότι και ψωμιά έχει ακόμη και ότι δε πέφτει σαν ώριμο φρούτο όπως νομίζουν ορισμένοι. Πως τα μεγαλομεσαία, η ακόμα και τα μεσαία στρώματα θα εκπέσουν κι άλλο και θα εκπέσουν είτε “ηρωικά”, είτε βίαια και εν μια νυκτί χωρίς σανίδα σωτηρίας πια. Τα περισσότερα θα αντικατασταθούν από άλλα, νεότερα και φτηνότερα και χωρίς τη δυνατότητα καθυστέρησης της επόμενης αναπαραγωγής κεφαλαίων, δηλαδή με την αφαίρεση της δυνατότητας της αποθήκευσης των κερδών δηλαδή αποταμιεύσεων. Στην επόμενη φάση που θα κουρευτούν (και θα κουρευτούν) καταθέσεις, θα οδηγήσουν πολύ κόσμο στην απόγνωση και στην εκποίηση της εργατικής του δύναμης χωρίς καν δυνατότητα αντίδρασης και επιλογών.
Το βάθεμα της κρίσης θα συνεχίσει και θα πλατύνει κι άλλο και οι επιλογές θα είναι οι σκληροί "μονόδρομοι" και με όσο το δυνατόν φτηνότερη εργατική δύναμη. Για όσους θέλουν καπιταλισμούς και εμπράγματες ιδιοκτησίες (που ο ίδιος ο καπιταλισμός δεν τις ανέχεται στη φάση που βρίσκεται), θα τον ψάχνουν στα σκουπιδια της ιστορίας. Δε μπορεί να θες το σύστημα και να έχεις στην άκρη πάνω από 200.000€, όταν οι μισθοί θα είναι κάτω από 200€.
Αν δε σπάσουν οι αυταπάτες και ο καθένας δε διαλέξει στρατόπεδο σύμφωνα με την κοινωνική του τάξη και μάλιστα συνειδητά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον πάρει η μπάλα και πιθανότητα σωτηρίας των “κεφαλαίων” του μακριά από τους νόμους και τους κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς δε μπορούν και δε θα είναι δυνατόν να υπάρξουν.
Το όριο καθορίστηκε για τους νέους, αν μπορεί να υπάρξουν νέοι μικροαστοί και μεσοαστοί όπως πριν και είναι οι 100.000€ , από εκεί και πάνω είναι επένδυση δηλαδή κατάθεση χωρίς καμία ασφάλεια, δηλαδή στροφή στον ελεγχόμενο καπιταλιστικό τζόγο. Με αφορμή τη Κύπρο ο ασκός του Αιόλου άνοιξε διάπλατα για τις πραγματικές συνθήκες του ΚΜΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται στο χτύπημα των λαϊκών συμφερόντων, όχι μόνο για τη Κύπρο όμως, γιατί η μπάλα θα πάρει και τους Στουρνάρες και τους Τσίπρες και τους Μιχαλολιάκους μαζί χωρίς μάλιστα να τους ρωτήσει.
Σε αυτή τη φάση συνενώθηκαν τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστές εναντίων των μικροαστών και τους λιάνισαν όχι αμαχητί αλλά με κάποια ΌΧΙ που δεν εκπροσωπούσαν κανένα Κυπριακό λαό που αυτή τη στιγμή μπαίνει στη μέγγενη με ακόμα χειρότερους όρους. Τα μονοπώλια στην παρούσα φάση και για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρασύρουν στο διάβα τους και τους επόμενους που θα ζητήσουν βοήθεια από αυτά. 
Η επόμενη φάση θα σημαδευτεί από νέα σοβαρότερη εμβάθυνση των καπιταλιστικών αντιθέσεων(γιατί και αυτή η κρίση θα έιναι όπως η σημερινή, μια καπιταλιστική κρίση) θα φέρει νέα δεινά στους λαούς και τότε θα εκφραστεί μόνο με τον πόλεμο ανάμεσα σε μονοπώλια και ιμπεριαλιστές και δυστυχώς ούτε από εκεί είμαστε μακρυά.


Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών