Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ρόλος των μπράβων της Χ.Αυγής

"Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι Έλληνας"!!!
Μετά τις απεργοσπαστικές μέθοδες και τις πλάτες που έκαναν στους εφοπλιστές, στους βιομηχάνους, στους μεγαλεμπόρους, τους διαφόρους ξενοδόχους κατά το παρελθόν κοκ, με μπροστάρηδες, κάθε λογής μπράβους του υποκόσμου (που είναι μέλη, στελέχη, αλλά και βουλευτές τους). Μετά από τα χρυσαυγίτικα σύμφωνα απασχόλησης για Έλληνες με 14-18 ευρώ ανασφάλιστο μεροκάματο, με το σύνθημα "μπροστά στην ανταγωνιστικότητα είμαστε όλοι 'Ελληνες", (που σημαίνει παραπάνω δωρεάν δουλειά και προσπάθεια άμβλυνσης της ταξικής πάλης δια της τρομοκρατίας τους), και μετά από τις ρατσιστικού τύπου κορώνες για "καθαρά" χέρια, σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αρχίζει η οικοδόμηση κατηχητικών στη βάση της ανάπτυξης της κοινωνικής συνείδησης στα πλαίσια της ταξικής συνεργασίας με όρους εθνικής ενότητας.
Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, οι εθνικιστές(ναζιστές σημαίνει στα γερμανικά) προωθούν την εργασία χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, ενώ στο σχεδιασμό τους υπάρχει ακόμα και η δημιουργία συνδικαλιστικού οργάνου που θα προστατεύει ακόμα και τη δωρεάν εργασία για Έλληνες ανέργους, που θα περιλαμβάνει όρους χαρτζιλικιού ως ανταμοιβή για τις καλές υπηρεσίες στην ανταγωνιστικότητα της εργοδοσίας.
Τα καλούδια του υπερεθνικισμού φυσικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προβάλουν την επινοικίαση ακόμα και το ξεπούλημα Ελληνικών νησιών με το πρόσχημα της απρόσκοπτης αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων, πάντα για το καλό της πατρίδας(πόσο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη θυμίζει η τακτική τους είναι ένα ζήτημα).
Αν μιλούσαμε για σοβαρούς ιδεολόγους εθνικοσοσιαλιστές, που δεν είναι θα βλέπαμε ιδεολογικά σχήματα που θα προστάτευαν "ζωτικούς οικονομικούς χώρους" τουλάχιστον στα λόγια κάτι που το κάνουν μόνο όσον αφορά την αναγκαιότητα για εκποίηση της εργατικής δύναμης, την ενίσχυση της εργοδοσίας, αλλά όχι την αναγκαιότητα για "εθνική" πολιτική όσον αφορά τους φυσικούς πόρους, που εκεί πρωταγωνιστούν οι επίσης εθνικιστές ΑΝΕΛ.

Για τους παραπάνω η ταξική πάλη ισούται με ποινικό αδίκημα
Είναι εξαιρετική η ομοιότητα που παρουσιάζουν με τα κάθε λογής φασιστοειδή που είναι και ποιο επικίνδυνα και πιο αποτελεσματικά από τους φασίστες γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σοβαρή ιδεολογική αναφορά όσον αφορά την ιδεολογία τους, πλην του αντικομουνισμού των σπηλαίων τον οποίο αποθεώνουν.
Η αντιμετώπιση όλων αυτών των αποκτηνωμένων θρασύδειλων, φασιστοειδών και αποβρασμάτων της κοινωνίας, δε γίνεται ούτε με "αντιφασιστικά μέτωπα", ούτε με το να ασχολείται κανείς μαζί τους απ' το πρωί ως το βράδυ, δίνοντας άλλοθι στο άλλο συγκοινωνούν δοχείο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ (και δεν ξέρουμε ποιου άλλου ακόμα αριστεροειδούς σχήματος), αλλά με χτύπημα στον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και ανάπτυξης, όλα τα άλλα τους ενισχύουν, γιατί φτιάχτηκαν απ΄ το σύστημα για να διαλύσουν τους μικροαστούς, απευθυνόμενοι σε αυτούς με τα Χ. Αυγά.
Η Χ. Αυγή φτιάχτηκε εδώ και 3 δεκαετίες για να γίνει ο μπαμπούλας του συστήματος, χρηματοδοτούνταν απ' αυτό και ειδικά από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα,(γνωστή ήταν άλλωστε η σχέση στελεχών του, με μερίδες της ακροδεξιάς που συναγελάζονταν με το κουρδικό ΡΚΚ) στις δεκ του 1980-90. Στην ίδια δεκαετία του 1990 δηλαδή(μέσω της προπαγάνδας των μεγαλοκαναλαρχών για κακούς μετανάστες, έγιναν και πάλι ο τροφός δράσης και βίας στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο) ενώ το 2000 μέσω χουλιγκανισμού και των επινικίων του 2004(ολυμπιάδα EURO), του 2005(Eurobasket), των καλλίγραμμων ποδιών της κ. Παπαρίζου και λίγο νωρίτερα του shake it (του Σάκη), ανοίγονταν ο δρόμος διάπλατα για την τους έφοδο στο προσκήνιο της αστικού εποικοδομήματος μέσω του Καρατζαφερισμού.
Αυτός ο μπαμπούλας τώρα ανεξάρτητα γιατί τον δημιούργησαν και γαλούχησαν σα μικρό παιδί, ελέω κρίσης θέλει ρόλο για να διαχυθούν οι νταβατζήδες του στα αστικά πολιτικά κόμματα σε μερικά χρόνια, όταν η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού θα έχει ολοκληρωθεί.
Σήμερα ωστόσο κάνουν καλά τη δουλειά τους, διαλύουν τους μικροαστούς ως τάχα μου σύμμαχοι τους και:
1)διαμορφώνουν σκηνικό για τη μείωση των μισθών με το μαστίγιο,
2)βάζουν στην ατζέντα τη λογική των άκρων που ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά προσπαθεί και αυτός να αξιοποιήσει απ' την πλευρά του,
3) να δώσουν την αφορμή στο αστικό πολιτικό σύστημα όταν αυτό είναι έτοιμο να διαχειριστεί τον εαυτό του να επέμβει για να μας σώσει από τα "άκρα"(και δεν εννοεί φυσικά τα φασιστοειδή)!!!
Και όπως πολύ εύστοχα γράφει κάποια φίλη, είναι "γνωστό, και από την ιστορία, ότι ο φασισμός - τέτοιο μόρφωμα του και η X. Αυγή - που είναι γέννημα θρέμμα του αστικού συστήματος, των καπιταλιστών. Σε περιόδους κρίσης κι ανόδου του εργατικού ταξικού κινήματος , τον ανασύρουν , φορώντας του τη λαϊκή προβιά, προκειμένου να ανακόψουν την ταξική συνειδητοποίηση των μαζών και να τσακίσουν κάθε οργανωμένη αντίσταση".
Η Σκλαβιά της Χρυσής Αυγής απελευθερώνει τα υπερκέρδη των ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, ΕΕΕ, ΕΕΤ, ΕΕΤΕ κλπ επιχειρηματιών!
Εσύ θα ακολουθήσεις τη δωρεάν σκλαβιά που θα σου προσφέρουν οι παραπάνω με τους μπράβους του Μιχαλολιάκου, η θα διαλέξεις το δύσκολο δρόμο του αγώνα και τις ταξικής πάλης για μια άλλη κοινωνία ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αυτό εξάλλου είναι το ζητούμενο σήμερα για τις επόμενες γενιές.

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών